GönderenKonu: samsunda endüstriyel beton  (Okunma sayısı 575 defa)

adem79

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 5
  • Üyelik Tarihi: 22-10-2015
samsunda endüstriyel beton
Tarih : 05-11-2015 Saat : 00:07

ENDÜSTRİYEL BETON

Endüstriyel zemin uygulamasıyla ilgili görsellere ulaşmak için tıklayınız.

 LAZER NİVO İLE BETONA KOT VERİLMESİ VE MASTARLANMASI

  Şirketimiz, Türkiye'de eskiden beri uygulanmakta olan klasik anolu, satranç sistemi diye adlandırabileceğimiz beton döküm sistemi yerine, hali hazırda Avrupa'da kullanılan Lazer sistemiyle beton dökümünü ve mastarlanmasını uygulamaktadır.

Endüstriyel Beton Uygulamaları

Samsunda Endüstriyel Beton Uygulamaları İle İşyerinize Sağlam Beton Zeminler İnşa Edebiliriz.

   İhtiyacınız için doğru olacak zemin kaplama sistemlerinin seçimi ve uygulanması konusunda uzmanlaşmış olan AKYAPI BETON, kullanıcıların değişik ihtiyaçlarınıda göz önüne alarak, yıllara dayalı deneyimi ve işbirliği içerisinde olduğu firmaların ürün desteği ile sizlere en doğru yüzey çözümlerini önerecektir.

Endüstriyel Zemin Gerektiren Başlıca Sektörler

  • Sanayii Tesisleri,
  • Gıda Endüstrisi (et, süt, çikolata, konserve)
  • Tekstil Endüstrisi (dokuma, boya, iplik vs)
  • İlaç Endüstrisi
  • Enerji Santralleri (doğalgaz, termik)
  • Savunma Sanayii
  • Otomotiv Sanayii
  • Otoparklar
  • Hangarlar
  • Hastaneler
  • Alış-Veriş Merkezleri (mağaza, food court)
  • Soğuk Depolar

Endüstriyel Kaplama Sistemleri

  • Yüzey Sertleştiricili Zeminler
  • Epoksi Kaplamalar
  • Poliüretan Kaplamalar
  • Akrilik & MMA Kaplamalar
  • Self Levelling Tesviye Şap

Endüstriyel Zemin Uygulaması

Endüstriyel zemin uygulaması, saha betonlarında en çok tercih edilen sistemdir. Bu sistemde yüzeye hem fırçalı, hem tepsili, hem de perdahlı olarak uygulama yapılabilir.

Endüstriyel zemin uygulaması, saha betonlarında, benzin istasyonlarında, park-bahçe,  açık ve kapalı otoparklarda, fabrika zeminlerinde uygulanmaktadır. Saha betonunda fırçalı, otoparklarda ise hem fırçalı hem de perdahlı beton istenilen renkte uygulaması yapılarak yüzey istenilen şekle getirilmektedir.

İşe Başlarken;

Kodların alınması
Beton dökülecek zemin
de ilk önce Optik okuyucu ile kod alma işlemi yapılarak, kalıp montajında oluşabilecek hatalar minimuma indirilmektedir. Yapılacak ano ve kalıp sistemini, darbelerden ve montaj esnasında oluşabilecek hatalardan korumak için gerek taze betonla, gerekse demir kazıklarla kalıcı destek sağlanır. Montaj esnasındaki hassasiyet, vibrasyonlu mastarın titreşiminden veya dış etkenlerden etkilenmeyecek şekilde olmalıdır.

Zemin Hazırlığı ve Ano Yapımı
Zemin hazırlığı ve ano yapımında gerekli hassasiyet ve incelik göz önüne alınarak, 20 cm kalınlığında çelik kalıp ya da 40x60 ebadında profiller kullanılır.

Destek amaçlı olarak, demir kazıklar ve mukavemeti yüksek beton kullanılır. Bu da, kalıpta oluşabilecek hataları minimuma indirmektir.

Her hazırlığı bitmiş zeminde, 15 cm ve 20 cm kalınlığında çelik kalıplar kullanılmıştır. İstenilen kalınlıkta beton dökmek için kalıplar hazırlanmış, vibrasyonlu mastar ano içine yerleştirilmiş ve dökülen kaliteli betondan iyi sonuç alınmıştır.

Yüzey Sertleştirici UygulamasıBeton dökümü bitmiş ve yüzey mastarlanarak, perdahlama için beklemeye alınmıştır. Daha sonra, istenilen renklerde, yüzey sertleştirici uygulamasına geçilmiştir. Bu sayede yüzeye uygulanan sertleştirici malzeme beton yüzeyinin aşınma dayanımını arttırır, renkli olması zeminde farklı bir estetik güzellik yaratır. Beton yüzeyinde tozuma azalır, kolay temizlenir ve kaymaz.

Perdahlama
Yüzey sertleştirici uygulaması yapılmış bir zeminin makine ile perdahı yapılırken, çok ince işçilik kullanılmaktadır. Gerekli uygulama yapılırsa; renkte bozukluk, yüzeyde dalgalanma ve küçük çaptaki delikler kontrol edilerek yüzey kusursuz hale getirilir.

Perdahlama Sonucu
Perdahlama işlemi bitmiş ve her seviyesiyle sonlanmış bir zemin. Artık kullanma hazır hale gelmiş yüzey bütün güzelliğiyle ortaya çıkmıştır. İstenilen renkte yüzey sertleştirici malzeme uygulanmış ve iyi bir sonuç alınmıştır.

Kür Mebranı Uygulaması
Perdahı bitmiş olan yüzeylere, rulo ile yüzeye sürülmektedir.kimyasal madde katkılı kür mebranı . Bu sayede betonun nem kaybını önlemek, mukavemetini arttırmak, yüzeye cam gibi bir görüntü vermek ve oluşabilecek çatlakları minimuma indirmek asıl hedeftir.

 Helikopter adı verilen perdah makinesi (Pratikte bir motora bağlı olarak çalışan, ucunda helikopter pervanelerine benzeyen çelik malaların bağlı olduğu, operatör tarafından beton üzerinde gezirilen perdah makinesi olarak tanımlanabilir) ile lazerli nivo cihazından kot alarak tesviyesi yapılan, genellikle geniş ve çok amaçlı (fabrika, atölye, depo, antrepo, akaryakıt istasyonu, kapalı ve açık otopark, servis alanları, endüstriyel zemin kaplaması yapılacak her türlü zemin, hava alanı iç ve dış alanları, hava alanı pistleri, saha betonları gibi ağır yük trafiğine ve aşınmaya maruz kalan betonlar) kullanılan alanların betonuna uygulanan işlemdir.

Endüstriyel Betonun Kullanım Amacı Nedir?

Boşluksuz, yüzeyi sertleştirilmiş, teknik şartlara uygun, düz veya istenilen yöne eğim verilen bir beton elde etmektir. Bu işlemde istenilen kotun ve düzlemsel terazinin de kolay olarak sağlanması ayrıca bir avantajdır. Perdah makinesi kullanılmasının sebebi, birim zamanda daha çok darbe, ve düzlemsel eşitliğin dairesel hareketlerle daha kolay olarak sağlanmasıdır. Uygulamada kullanılan beton kalitesi amaca göre seçilir.